17. september 2019

Podcastværterne Pernille og Julie modtog Liv&Død Prisen 2019

Ved en reception hos Landsforeningen Liv&Død blev dette års Liv&Død Pris overrakt til podcastværterne Pernille Strøm Øster og Julie Schelhart.

Prisoverrækkelsen fandt sted mandag den 16. september.

Pernille og Julie modtog Liv&Død Prisen for deres idé til podcasten ’Jeg plejede at tro på for evigt’ og deres unikke evne til at skabe nærværende samtaler om død og sorg.

Formand for Landsforeningen Liv&Død, Michael Hviid Jacobsen, bød gæsterne velkommen, og sagde i talen om prismodtagerne bl.a.:

“For mange mennesker er død og sorg tabubelagte og ubehagelige emner. Her formår I som podcastværter at nedbryde det tabu omkring død og sorg, som er så udbredt i vores samfund.

Når vi står over for nogen, der har mistet, eller vi selv mister, er vi ofte tøvende, usikre og mangler ord. For hvordan taler man med et menneske, som har mistet? Hvordan sørger man? Og mindes? Og hvordan lever man videre?

I podcasten møder vi en bred vifte af mennesker, der har lidt tab af børn, søskende, forældre og ægtefæller – og man kommer med jer bag mikrofonen helt tæt på mange forskellige tab og måder at miste og sørge på – på tværs af aldre og køn.

Pernille og Julie, I er gennem jeres samtaler i podcasten med til at udvikle et sprog til at tale om døden og det at sørge – et sprog som mange mangler.

I giver med jeres tilgang håb og trøst til efterladte – og inspirerer de mange med berøringsangst til at nærme sig dem, som har mistet, og tage hul på samtaler om sorg.

Ikke mindre end 230.000 downloads er det blevet til. Og utallige henvendelser fra efterladte, som fortæller om egne tab. Der er vist ingen tvivl om, at podcasten dækker et meget stort behov, og at I som podcastværter gør en uvurderlig forskel.”

Efter talen fik Pernille og Julie ordet. Her lagde de blandt andet vægt på, hvor taknemlige de er for, at deres ide til podcasten oprindeligt blev positivt modtaget og fik mulighed for at udvikle sig til den succes, det er i dag.

Undervejs til receptionen spillede Dawn og Adam fra det normalt otte mand store band Fastpoholmen nogle af deres sange, heriblandt nummeret ”Dudu”, som danner tema og lydtæppe for podcastserien.

Herefter var der kage og kaffe til gæsterne.

Se billeder fra dagen

Formand Michael Hviid Jacobsen holdt tale til prismodtagerne.

Pernille holdt tale til receptionen.

Julie holdt tale til receptionen.

Julie og Pernille efter deres modtagelse af prisen.

Landsforeningen Liv&Døds formand Michael Hviid Jacobsen og prismodtagerne.

Adam og Dawn fra Fastpoholmen spillede en række af deres numre.

Liv&Død kage.

Pernille i færd med at skære et stykke Liv&Død kage.

Fotos af Klaus Bo

FAKTA

Om podcastserien ’Jeg plejede at tro på for evigt’:

Podcastserien baserer sig på fortællinger om det at miste og savne, om sorg og minderitualer. Det er en række af rørende, svære men også smukke historier fortalt af mennesker, der har mistet en tæt på.

Gennem en uformel samtale mellem podcastens to værter, Pernille Strøm Øster og Julie Schelhart, og en gæst, som har mistet en af sine nærmeste, er målet, at hvert afsnit skaber refleksion og bidrager til at udvikle et sprog til at tale om det allersværeste i livet.

Podcastserien blev første gang udgivet i marts 2019, og der er i første sæson blevet sendt i alt 14 afsnit. Sidste afsnit i første sæson blev sendt den 13. juni 2019.

En ny sæson af podcastserien kommer sandsynligvis i slutningen af 2019.

Podcastværterne er Pernille Strøm Øster og Julie Schelhart.

Podcast-serien er udarbejdet i samarbejde med Landsforeningen Liv&Død.

Hør podcastserien

Om Liv&Død Prisen:

Liv&Død Prisen blev stiftet i 2011 i forbindelse med Landsforeningen Liv&Døds 130 års jubilæum. Prisen hylder personer eller organisationer, der har gjort en særlig indsats for at nedbryde tabuet om døden ved at sætte fokus på den og skabe debat og eftertanke om emnet i det offentlige rum.

Alle kan indstille en kandidat til prisen, som uddeles en gang om året. Bestyrelsen gennemgår alle indstillinger og beslutter, hvem der skal modtage prisen.

Læs mere om Liv&Død Prisen

Om Landsforeningen Liv&Død:

Landsforeningen Liv&Død er en humanitær, almennyttig organisation, der arbejder for en værdig afsked med livet og for at nedbryde tabuet om døden.

Læs mere om Landsforeningen Liv&Død

For yderligere information – kontakt:

Kirsten Søndergaard, direktør i Landsforeningen Liv&Død, telefon 33 36 49 73 eller 30 52 33 35