Særudstilling: De dødes dag – døden i livet

Udstillingsperiode: 13.10 – 31.12

Henover sommeren igangsatte vi en plakatkonkurrence for De Dødes Dag i Danmark. En dag for at fejre livet og huske de døde. Og for at bygge bro mellem dem og os.

Vi ønskede at se forskellige forslag på hvordan en plakat kunne vise sammenhængen mellem livet og døden, og ikke døden som en modsætning til livet. Og det fik vi også lov til. 

I løbet af konkurrenceperioden modtog vi 60 forslag, og ud af de 60 var der 3 der vandt. 

Alle plakaterne er udstillet i Funebariet, og med udstillingen håber vi, at vi kan være med til at starte en samtale om – og måske med – døden og de døde i vores liv. De tre vinderplakatforslag blive vist på forskellige biblioteker rundt omkring i landet.

Plakatudstillingen er en del af vores kampagne “UGE 44 – Fokus på døden“.

Læs mere om plakatkonkurrencen her.

De tre vinderplakater: 

 

3. pladsen: Mette Ehlers

Billede 3 af 3

3. pladsen gik til Mette Ehlers. Om plakaten skrev hun: "Det er et stort ønske for mig, at det bliver nemmere at tale om døden og det at miste pårørende, uden at have en følelse af at skulle skåne dem, jeg snakker med. Jeg har tænkt balance - spejling - ligevægt. Måske endda døden er meningen med livet. I illustrationen er død og liv flettet sammen - forenet, og giver næring til hinanden, det gentages som et mønster. Komplementær og kontrast, så begge dele får en vigtig rolle. Den ene kan ikke stå uden den anden. Jeg vil også gerne signalere mindre tunghed, mere åbent. Både øverst og nederst i illustrationen er det åbent for de ting, vi ikke ved med sikkerhed - det har jeg illustreret ved at lade farven gå ud i et."

Billeder fra udstillingen i Liv&Død:

Plakater i udstillingen

Billede 1 af 5

Billeder fra bibliotekerne:

Odense Hovedbibliotek

Billede 1 af 3