Mange social- og sundhedsfaglige uddannelser besøger Funebariet som en fast del af deres undervisningsprogram i forbindelse med emnet døden.

Hvad får I ud af en rundtur i Funebariet?

Et besøg kan være et godt supplement til den teoretiske læring om emnet døden for alle grupper inden for det social- og sundhedsfaglige område.

De studerende bliver fortrolige med, hvordan døden helt praktisk håndteres i Danmark, og forhåbentlig fremmer besøget også nogle etiske diskussioner om døende og døden.

Jo mere, de studerende har afklaret deres forhold til døden, jo lettere kan de støtte de patienter, de møder på jobbet.

Et besøg i Funebariet kan måske være grænseoverskridende for nogle elever. Men det er et eksistentielt og vigtigt indblik. De elever, der hører til en anden kultur, får en konkret viden om, hvordan vi i Danmark tager afsked med vores pårørende. For flere er det måske starten på nogle overvejelser omkring deres egen afsked med livet og måske på en mere åben dialog i deres eget hjem. Jo mere præcist, de har afklaret deres eget forhold til døden, jo lettere kan de støtte de borgere, de kommer ud til i professionel sammenhæng. En indsigtsfuld rundviser, der med en sober og munter tone på bedste vis kommer med respektfulde og personlige svar på elevernes spørgsmål og udmeldinger gør, at rundvisningen bliver meget givende og relevant.

Underviser Susanne Skovgaard, Brøndby SOSU skole

Hvordan forløber en rundvisning?

En rundvisning i Funebariet giver et kort historisk tilbageblik og oplysninger om nutidens love og regler.

Vi gennemgår helt konkret, hvad der sker, når et menneske dør. Hvad tager bedemanden sig af? Hvordan afholdes en begravelse? Hvad er tilladt?

Derudover har vi udstillet kister og urner i forskellige former og farver.

En rundvisning tager halvanden til to timer.

Det, vi får mest ud af ved en rundvisning i Funebariet, er at få taget hul på snakken, hvilket skal forberede vores elever til at blive afklarede med deres egne holdninger og følelser i forhold til døden. Det skal gøre dem klar til at arbejde professionelt i situationer, hvor de møder dødsfald blandt de borgere, de arbejder med.

Underviser Elin, Social- og Sundhedsskolen Herning

Kontakt os

Funebariet har åbent alle hverdage kl. 9-15.

Der er fri adgang for alle.

Grupper på mindst 10 personer skal bestille tid i forvejen.

Er der rundvisning, kan der været midlertidigt lukket i 1-2 timer.

  • En rundvisning koster 25 kr. pr. person. Ved rundvisninger skal der være mindst 10 personer og max 25 personer.
  • Uden for vores åbningstid koster det 50 kr. pr. person.
  • Bestil altid tid i forvejen til en rundvisning.

Vi tilbyder også at tilrettelægge rundvisningen og en eventuel efterfølgende diskussion målrettet målgruppens og arrangørens ønsker ud fra et bestemt emne eller tema, så vidt det er muligt for os.

Ring på tlf. 33 36 49 70 eller send en mail til info@livogdoed.dk for at bestille en rundvisning.