Udstilling

Særudstilling: De døde i vores liv

12.10.2018 – 31.08.2019

Særudstillingen “De døde i vores liv – en udstilling om sorg og minder” viser, hvor mangfoldig mindekultur i Danmark kan være, og hvor vigtig minderne er for de efterladte.

Udstillingen er skabt på baggrund af 45 danskeres personlige beretninger om sorg og minder.

Landsforeningen Liv&Død og Det Nationale Sorgcenter opfordrede i foråret 2018 efterladte til at dele deres måder at mindes en kær afdød på og modtog adskillige smukke og rørende mindefortællinger. Disse fortællinger, som består af både tekst og billeder, kan ses på udstillingen.

Landsforeningen Liv&Død håber, at udstillingen kan være med til at skabe plads til de døde i livet.

En persons død mindsker ikke betydningen af det forhold, vi har til dem. Gennem minderne er den døde fortsat en del af de levendes liv,” siger Kirsten Søndergaard, sekretariatschef i Landsforeningen Liv&Død.

Når man rammes af sorg, kan det være en hjælp at gribe fat i ritualer og traditioner. Mange efterladte skaber personlige minderitualer, der kan være en hjælpsom ramme omkring sorgen og de svære følelser.

Der er dog mange efterladte, der efterspørger nogle flere fælles rammer omkring deres sorg og minder. I Danmark har vi i dag ikke mange fælles traditioner og ritualer omkring sorg og minder – udover selve begravelsen. Med flere fælles rammer bliver sorg og minder ikke kun et privat, men et samfundsmæssigt anliggende med anerkendelse af sorgen og behovet for at mindes – hele livet,” siger Kirsten Søndergaard.

Hver enkelt af os har forskellige erfaringer med sorg og håndterer savnet forskelligt. Ved at udstille danskernes forskelligartede erfaringer og traditioner med at mindes i én fælles udstilling, vil vi vise, hvor mangfoldig mindekultur kan være. Det håber vi kan være en støtte, hjælp og inspiration for alle.

Særudstillingen kan ses i Funebariet, vores faste udstillingssted om død og begravelse.

Åbningstider: Hverdage kl. 9-15

Læs mere om og se billeder af udstillingen

Illustration: Pernille Øster

 

Hvor: Landsforeningen Liv&Død, Nikolaj Plads 27, 1067 København K

Pris: Gratis