Ligtoget

Her kan du læse mere om, hvad et ligtog er, og hvordan du som del af et ligtog skal forholde dig i trafikken.

Et ligtog foregår ofte ved, at en rustvogn kører forrest med den afdøde, og bagefter følger de pårørende i en kolonne af almindelige biler.

Med dagens trafik kan det være svært for et ligtog at undgå større åbninger i kolonnen af biler og for de forskellige parter at bedømme størrelsen på dem. Der er derfor ikke noget at sige til, at der kan opstå forvirring i forhold til, om man som del af et ligtog må køre over for rødt, hvis nogle af de første biler i ligtoget forinden er kørt over for grønt, og det så sidenhen er blevet rødt.

Som trafikken er i dag, vil det altid være forbundet med en vis fare, hvis man ikke overholder Færdselslovens almindelige bestemmelser, dvs. dem der gælder for den dagligdags trafik.

Det er derfor som udgangspunkt ikke en god idé for følget til et ligtog at køre over for rødt, selvom de første biler i ligtoget forinden er kørt over for grønt. Vent hellere på, at der igen bliver grønt lys – så er der størst mulig chance for, at den afdøde får en både smuk og behagelig sidste rejse.

Hvis du er interesseret i rustvognens historie, kan du her læse om, hvorfor det hedder en rustvogn og hvad den oprindeligt blev brugt til.

(Billedeudsnit er af fotograf Klaus Bo)