8. oktober 2012

Unikt performertalent og festlig swingjazz indtager Nikolaj Plads

PRESSEMEDDELELSE: Der er garanti for stof til både tanke- og eftertanke, når Landsforeningen Liv&Død åbner dørene d. 12. oktober under Kulturnatten 2012.

Hvis du møder en rustvogn på Nikolaj Plads under Kulturnatten 2012, er det sandsynligvis ikke fordi nogen er død, men fordi Landsforeningen Liv&Død gerne vil give årets Kulturnatsgæster en chance for at komme tæt på en rustvogn under mere afslappede og festlige forhold, end det normalt er tilfældet. Indenfor, i Landsforeningens lokaler fra 1797, bliver døden også udsat for lidt flere farver, end vi er vant til.

Kirkegaard kryber ind under huden

I tidsrummet 19:00-23:00 går performeren, komikeren, manuskriptforfatteren, skuespilleren og iscenesætteren Claus Damgaard på scenen i alt fem gange. Claus Damgaard er Kierkegaard-formidler og har med en tilgang, der er alt andet end akademisk, i en årrække bevæget sig rundt i Søren Kierkegaards forunderlige univers – et univers som rummer tankevækkende betragtninger om både livet og døden.
 
Selvom Claus Damgaard med sit sprudlende nærvær er kendt for at inddrage tilhørerne i sine performances, kræves der intet kendskab til Søren Kirkegaard eller filosofi i det hele taget. Dog skal man være klar til, at Claus Damgaard på en både humoristisk og intelligent måde leverer en lærerig oplevelse, der kan træffe at krybe ind under huden, og som måske ændrer ens liv – bare en lille smule.

200 års erfaring spiller op

Har man brug for et pusterum oven på Claus Damgaards Kirkegaards-boost, står Martin Stummanns Jazzband klar på 1.salen til at sætte gang i vibrationerne, når bandet med start kl. 19:30 leverer en perlerække af klassiske swingjazznumre fra 30’erne og 40’erne. Bandet spiller fire gange en halv time i løbet af aftenen.

Martin Stummanns Jazzband har eksisteret siden 1989, og tilsammen har medlemmerne mere end 200 års erfaring som aktive musikere, så der er næsten garanti for en god stemning.

Stummanns Jazzband spiller op

Martin Stummanns Jazzband har eksisteret siden 1989.

Stærke fotografier

Udover jazz og Kirkegaard-performance er der mulighed for at opleve fotografen Trille Skjelborgs fotoudstilling Memento Mori, husk du skal dø. Udstillingen sætter fokus på de mange lag, der ligger i døden, tabet og sorgen, og den byder tilskueren med tæt på den livsbegivenhed, som vi alle er sikre på at blive en del af en skønne dag.
 
Trille Skjelborg går tæt på i udstillingen Memento Mori, husk du skal dø.

Trille Skjelborg går tæt på i udstillingen Memento Mori, husk du skal dø.

Funebariet

Desuden vil Funebariet være åbent hele aftenen. Funebariet er Landsforeningen Liv&Døds videncenter og er desuden Danmarks eneste udstillingscenter udelukkende med fokus på både historisk og nutidig viden om død og begravelse.

sdfs

I Funebariet har man bl.a. mulighed for at skrive en personlig hilsen på en kiste.