18. maj 2022

Sorgens genstand

PRESSEMEDDELELSE: I udstillingen ’Sorgarkivet’ deler ni deltagere deres oplevelse af sorg og tab i en undersøgelse af sorgs materialitet. Se udstillingen i Funebariet fra den 25. maj.

Sorgarkivet

Billede af keramisk kat, som kan ses i udstillingen. Katten er lavet af Sara Marie Sandfær

En keramisk kat, der er gået i stykker. Et stykke musik. Et røntgenbillede af en hofte. Løsrevne genstande, der hver især alle fortæller en personlig historie om sorg og oplevelser af tab.

Ni deltagere deler i udstillingen ’Sorgarkivet’ deres oplevelse af sorg i form af ting. Ting, der er nedarvet gennem generationer, ting der er udvalgt fra dødsboet, eller ting der er skabt under sorg. Nogle er kunstnere og andre ikke. Fælles for dem alle er, at de har mistet en eller flere af deres nærmeste.

Bag udstillingen står Franciska Wild, der selv har haft tab tæt inde på livet efter at have mistet sin mor, ældste veninde og far over en femårig periode. Hendes oplevelse af sorg var en lammende ensomhed. Men ved at omsætte sin sorg i et kunstnerisk udtryk fik hun en genvej til at udtrykke følelser, der var svære at dele med andre.

Udstillingen er en del af Franciska Wilds speciale og bygget op som et arkiv, hvor sorg kan deles, opleves og inspirere, men samtidig en undersøgelse af, hvordan deltagere og publikum oplever sorg gennem forskellige udtryk.

Om udstillingen siger Franciska Wild:

”Jeg ønsker at bryde tavsheden og ensomheden ved sorg efter et tab. Det prøver jeg at gøre ved at give ni deltagere et rum til at dele deres oplevelse af sorg, som materialiserer sig i ting eller kreative udtryk. Samtidig håber jeg, at publikum kan bruge dette som inspiration til at være i deres egen sorg.”

Sorgarkivet

Plakat for udstillingen. Af Dorte Naomi.

Udstillingen kan ses i Funebariet, Landsforeningen Liv&Døds udstillingssted døden
Nikolaj Plads 27, 1067 København K.
Funebariet har åbent hverdage kl. 9-15.

Der er fernisering på udstillingen den 25. maj kl. 16-19.

Udstillingen kan ses frem til den 16. september.

De ni udstillere er:

  • Dorte Naomi
  • Elizabeth Gray
  • Freddy Damkjær Rasmussen
  • Lotte Rosenkilde
  • Mette Jacobsen
  • Mikkel Thomas
  • Sandra Mikkelsen
  • Sara Marie Sandfær
  • Signe Visnek

For yderligere information – kontakt:

Om Funebariet:
Funebariet er Landsforeningen Liv&Døds udstillingssted om døden.
Læs mere om Funebariet.

Om Landsforeningen Liv&Død:
Landsforeningen Liv&Død er en humanitær, almennyttig organisation, der arbejder for at nedbryde tabuet om døden.