29. august 2013

Musikalsk makkerpar får 10.000 kr. for at gøre en forskel

PRESSEMEDDELELSE: Landsforeningen Liv&Død hylder det frivillige arbejde for en værdig død, når Liv&Død Prisen 2013 uddeles til de to ildsjæle, Marianne Harboe og Hans Dal.

Ægteparret Marianne Harboe og Hans Dal har udover at optræde som musikalsk duo med selvskrevne kompositioner i mange år været frivillige på hospice. Her har de været i tæt kontakt med såvel døende mennesker som deres pårørende samt med en lang række af landets godt 750 andre frivillige på hospice.

Disse møder har blandt andet mundet ud i stiftelsen af ’Foreningen af Frivillige ved Hospice’, lanceringen af projektet ’Kunstnere i Hospice’ samt udgivelsen af antologien ’Tæt på døden – Tæt på livet’, der udkom i 2012. Antologien indeholder såvel 70 beretninger fra frivillige ved landets hospicer som bidrag fra musikere, sangere og skuespillere, der er tilknyttet Foreningen.

Det er blandt andet disse initiativer, der gør, at de to frivillige nu hædres med Liv&Død Prisen 2013, som er på 10.000 kr. Prisen uddeles ved en reception i Landsforeningen Liv&Døds lokaler mandag den 14. oktober 2013 fra kl. 13:00-15:00.  

’Frivilligt arbejde er blevet populært, og der kan ligge mange forskellige grunde og motivationer bag, at man som frivillig vælger at arbejde blandt døende mennesker. Ofte har de frivillige dog det til fælles, at de føler, de har et menneskeligt overskud, som de ønsker at dele ud af. Det gør de blandt andet ved at tilbyde deres tid og nærvær, og dermed gør de en kæmpestor forskel for alvorligt syge og dødende på hospice’, siger formanden for Landsforeningen Liv&Død’, Inge Nesgaard.

Hun fortsætter:

’Selve hospicetanken udspringer af diskussionen om den værdige død og spørgsmålet om, hvordan vi kan indrette omgivelserne, så de både etisk og æstetisk skaber de bedst mulige rammer for den døendes sidste tid, og her har Marianne Harboe og Hans Dal ydet et væsentligt bidrag. Samtidig går de to prismodtageres arbejde som hånd i handske med Landsforeningen Liv&Døds formål, som netop er at virke for en værdig afsked med livet og nedbryde tabuet om døden. Det er derfor en stor glæde for mig, at det netop er de to frivillige ildsjæle, der modtager Liv&Død Prisen 2013’, slutter Inge Nesgaard.   

For yderligere information, kontakt Inge Nesgaard, formand i Liv&Død, telefon 40 14 91 94 eller Mogens Balling, direktør i Liv&Død, telefon 20 22 64 15.


FAKTA: 

 

  • Liv&Død Prisen blev uddelt for første gang i forbindelse med Landsforeningen Liv&Døds 130 års jubilæum i 2011, hvor journalisten Anders Agger modtog Prisen.
  • Liv&Død Prisen er på 10.000 kr. og et diplom, og den uddeles hvert år til en person eller en organisation, som i det offentlige rum på en iøjnefaldende måde har været med til at nedbryde tabuet om døden.
  • Det er en kreds af frivillige ved henholdsvis Hospice Sjælland og Arresødal Hospice, der har indstillet Marianne Harboe og Hans Dal til at modtage Liv&Død Prisen 2013.
  • Liv&Død har i 2013 modtaget 16 meget forskellige indstillinger til Liv&Død Prisen, og det er det højeste antal indstillinger, siden Prisen blev stiftet i 2011.
  • I 2012 gik Liv&Død Prisen til Jes Dige og Per Bøge fra projektet OmSorg, der indeholder pædagogisk materiale og sorggrupper for børn.
  • Læs mere på livogdoed.dk eller på facebook.com/livogdoed