17. januar 2022

Liv&Døds udstilling om selvmord vises på Herning Bibliotekerne

Herning Bibliotekerne åbner dørene til Landsforeningen Liv&Døds udstilling 'Ramt' i perioden fra den 25. januar til og med den 10. februar. Udstillingen, som sætter fokus på de døde, de overlevende og de efterladte til selvmord, skal være med til at rykke ved tabuerne omkring selvmord.

’Ramt – en udstilling om de døde, de overlevende og de efterladte til selvmord’ er en udstilling, som Landsforeningen Liv&Død har skabt i samarbejde med Livslinien.

Udstillingen har fokus på både de døde, de overlevende og de efterladte til selvmord og balancerer mellem personlige fortællinger samt konkret viden og fakta om emnet. Håbet er, at udstillingen kan være med til at rykke ved tabuerne omkring selvmord og derved kan hjælpe dem, som på den ene eller anden måde er berørt af selvmord. Nu får folk, der besøger Herning Bibliotekerne, mulighed for at opleve udstillingen.

Hvor:
Udstillingen kan ses på Herning Bibliotekerne, Østergade 8, 7400 Herning
Find information om udstillingen på bibliotekets hjemmeside.

Hvornår:
Udstillingen kan ses i perioden fra den 25. januar til og med den 10. februar.

Pris:
Der er gratis entré til udstillingen.

Udstillingen er tidligere blevet vist i Funebariet, Landsforeningen Liv&Døds udstillingssted om død og begravelse, og har været på Danmarksturné.
Læs mere om udstillingen her.

Plakat for udstillingen. Illustration: Pernille Strøm Øster.

Fakta om selvmord

  • Hver dag begår 1-2 personer i Danmark selvmord.
  • Over 200.000 nulevende danskere har et selvmordsforsøg bag sig.
  • Selvmord og selvmordsforsøg berører i gennemsnit fem mennesker, hvilket betyder, at over én million nulevende danskere har været berørt af en selvmordsproblematik. (Kilde: Livslinien)
  • Selvmordstruet? Kontakt Livslinien på 70 201 201.