13. december 2019

Liv&Død i Sjællandske Mediers dagblade

I dag bliver tillægget 'Døden' bragt i dagbladene Sjællandske, Dagbladet, NordvestNyt og Frederiksborg Amts Avis, hvor Landsforeningen Liv&Død bidrager med forskellige former for information og et interview.

Tillægget ”Døden” bliver bragt for at sætte fokus på tabuet omkring døden og orientere om, hvad der sker, når livet slutter, og hvad man skal forholde sig til i forbindelse med et dødsfald.

I dagbladenes tillæg vil læserne bl.a. kunne finde information fra Landsforeningen Liv&Død omkring den sidste tid, død og begravelse –information som også er tilgængelig på vores hjemmeside under ”Viden og råd”.

I artiklen ”Vi lever som om, vi ikke skal dø” på side 8-9 bliver Landsforeningen Liv&Døds direktør Kirsten Søndergard interviewet om vores forhold til død og sorg. Her siger hun bl.a.:

Overordnet set er vi blevet bedre til at tale om døden. Men det er nok oftest døden, når den er lidt på afstand, og som vi hører om den i medierne og på film, som vi kan forholde os til. Når døden kommer tættere på, og det handler om vores egen livsafslutning, er det sværere, og vi bliver lidt dødsforskrækket. Vi lever som om, vi ikke skal dø. Vi har så meget, vi skal nå, at vi glemmer, at vi og vores kære ikke er her for altid. Selv når et gammelt menneske dør, kan det komme som et chok for de pårørende, at livet rent faktisk slutter.

Forsiden af tillægget “Døden”.

Læs hele interviewet med Kirsten Søndergaard – og se tillægget her.