15. februar 2013

Liv&Død skærper profilen på søgemaskiner og smartphones

Liv&Død skærper profilen på søgemaskiner og smartphones med ny hjemmeside.

Siden Landsforeningen Liv&Død lavede ny hjemmeside sidst, er der nemlig sket meget i den måde, som danskerne finder frem til foreningens information på. Således havner godt 85 procent af de mange tusinde årlige besøgende på siden, fordi de har søgt på et emne inden for liv, død og begravelsesvæsen via Google eller en anden søgemaskine. Og måden, de rent teknisk gør det på, er ofte via en smartphone eller tablet, altså en mindre elektronisk enhed, der kan gå på internettet.    

Skarp på søgemaskiner og smartphones

Liv&Døds nye hjemmeside er derfor bygget op, så den tager højde for disse ting. For eksempel er alt indhold på siden organiseret, så internettets søgemaskiner let kan finde frem til det. Og søger man via en smartphone eller tablet, tilpasser indholdet sig automatisk til de mindre skærme, der ofte er på disse enheder. 

På den måde er det muligt lynhurtigt at finde frem til den relevante information på siden, også selvom man søger på mere nicheprægede emner. Samtidig vil indholdet til enhver tid fremstå klart og overskueligt, lige meget hvordan man vælger at tilgå siden via internettet.

Mere enkelt – men med mere information

Rent indholdsmæssigt er mængden af information og viden nu blevet endnu større. Liv&Døds hjemmeside behandler således mere end 50 temaer samt flere hundrede underemner inden for liv, død og begravelsesvæsen. Og indholdet vokser hele tiden.

Det betyder dog ikke, at siden bliver tungere at danse med. Det meste af teksten og indholdet på siden er nemlig nu ’gemt’ inde bagved den enkle og overskuelige forside, som er domineret af markante visuelle træk i form af signaturfarver og billeder. På forsiden findes også to søgefelter, hvor man kan søge direkte i alt indhold på siden, hvis ikke Google allerede har fundet, hvad man skal bruge.

Et behageligt og overskueligt rum på nettet

’Vi er rigtig glade for at, at vi med den nye hjemmeside gør det endnu nemmere at dele vores information og viden om liv, død og begravelse med alle interesserede’, fortæller sekretariatschef for Landsforeningen Liv&Død, Kirsten Søndergaard.

’På den ene side har vi gjort det nemt og overskueligt at finde frem til den rette information, lige meget hvordan man går på nettet, og om man søger information via Google eller direkte på siden.

På den anden side er det vores håb, at vi med det enkle grafiske og visuelle udtryk på siden har skabt et behageligt rum på nettet, hvor man som besøgende har lyst til at opholde sig, og hvor man i ro og mag kan finde, hvad man søger – også i en situation, hvor man måske har døden tæt inde på livet’, slutter Kirsten Søndergaard.     

Landsforeningen Liv&Døds hjemmeside kan fortsat findes på adressen www.livogdoed.dk. Liv&Død er også tilstede på Facebook på www.facebook.com/livogdoed