27. november 2013

Sig goddag til folkene bag ’LittleStorm siger Goddag og Farvel’

’LittleStorm siger Goddag og Farvel’ er et underholdende leg & lær spil, der kan spilles med børn fra 2 ½ -års alderen. Spillet er udviklet af brætspilsfirmaet Four Esses i samarbejde med Landsforeningen Liv&Død og indeholder, foruden en række spillekort, otte plader, der alle beskæftiger sig med situationer, hvor man siger goddag eller farvel, herunder en begravelse. 

Spillet lanceres ved en reception i Landsforeningen Liv&Døds lokaler på Nikolaj Plads 27 i København torsdag d. 5. december 2013 kl.12:00-14:00

Under receptionen vil det være muligt at møde de to personer bag Four Esses, Freddy Andersen og Kristian Dreinø, samt at tage en tur rundt i Landsforeningen Liv&Døds videncenter, Funebariet. Der vil naturligvis også være mulighed for at kigge nærmere på ’LittleStorm siger Goddag og Farvel’-spillet, som denne dag sælges til særpris.

Bag om spillet ’LittleStorm siger Goddag og Farvel’

Vi mennesker, både store og små, bruger en stor del af vores liv på at sige goddag og farvel. Både helt konkret og i overført betydning. Nogle gange siger vi goddag og farvel med ord og andre gange uden ord men med et udtryk eller en handling. Det vækker forskellige følelser i os mennesker at sige goddag og farvel. Nogle gange bliver vi glade eller nysgerrige; andre gange usikre eller kede af det.

Målet har derfor været at skabe et børnespil, som udover at underholde giver børn mulighed for – ud fra et meget overskueligt spillekoncept – konkret at sætte deres egne ord på de mange forskellige situationer og følelser, der er forbundet med at sige enten goddag eller farvel. Det kan fx være om morgenen, i børnehaven, når der skal flyttes, når et barn kommer til verden, eller når nogen dør.

En af pladerne i spillet handler således om en begravelse. For små børn er det svært at forstå rækkevidden og konsekvensen af det at dø, og inddrager man barnet i mere, end det er i stand til at forstå, kan det skabe uro, angst og bekymring hos barnet. Denne plade kræver ekstra viden og information.

Spillet indeholder derfor et hæfte, der giver information og opfordrer til samtale mellem børn og voksne undervejs i spillet, og her har Landsforeningen Liv&Død bidraget med viden og vejledning om forholdet mellem børn og døden.
 

Bag om Landsforeningen Liv&Døds samarbejde med Four Esses

Der er intet liv uden død. Det er også derfor, vi hedder Liv&Død: Døden er en uundgåelig del af livet, og vi kommer alle til at møde den før eller siden.
Vi synes, det er vigtigt, at børn og voksne sammen finder en god måde at tale om døden på. Som videncenter hjælper vi gerne med at svare på spørgsmål om død og begravelse. Vi tilbyder desuden adgang til vores faste udstilling, Funebariet, hvor det er muligt ikke blot at blive klogere på forhold omkring døden men også at få en mere håndgribelig forståelse af den fx ved at se og røre ved kister, urner og andre ting, der har med døden at gøre.Four_Esses_logo
 
I Landsforeningen Liv&Død er vi glade for samarbejdet med Four Esses og for at have bidraget til udviklingen af ’LittleStorm siger Goddag og Farvel’, og vi håber, at børn og voksne vil spille løs og få snakket om både de dejlige dage, hvor man siger goddag til livet, og om de mere sørgelige stunder, hvor nogen er død, og man må sige farvel.