1. oktober 2015

Kulturnatten 2015: Snak på livet løs hos Liv&Død

Vær med på en spændende snak om livet før døden og bliv klogere på det sidste log af, når Landsforeningen Liv&Død endnu engang åbner dørene til Kulturnatten.

Derudover er der kræs til øregangen og velsmagende gravøl til aftenens gæster.

Den svære samtale før døden
Hos Liv&Død vil forfatteren bag den nyligt udkomne og roste bog ”Snak på livet løs”, Stine Buje, give en række personlige og livsbekræftende foredrag om, hvordan vi kan tage hul på den svære samtale med personer, som står os nær og skal dø.

Bogen ”Snak på livet løs” er en hjælp til personer, som skal miste en pårørende. Men bogen kan med fordel læses af alle, selvom man ikke har døden tæt inde på livet, da den indeholder mange gode og konkrete ideer til, hvordan vi kan komme tættere på vores kære og bevare de gode minder.

 

 

Facebook er blandt de steder, vi lever vores liv digitalt.

Facebook er blandt de steder, vi lever vores liv digitalt.

Må man ta’ Facebook med sig ind i himlen?
Digital arv er alt det, vi efterlader os på computere og nettet, når vi dør, og som ofte er beskyttet af passwords. Fra Facebook og Instagram over e-Boks og e-mails til ferieminderne i vores digitale fotoalbum.

Gæster til Kulturnatten kan med et besøg hos Liv&Død blive klogere på digitalt liv og digital arv og få råd om, hvad de kan gøre for at håndtere deres egen og de nærmestes digitale arv. Det sker i Funebariet – Liv&Døds videncenter om død og begravelse – hvor der i et af udstillingsrummene er særligt fokus på emnet.

 

 

MC-bedemænd står for at køre rustvognsmotorcyklen

MC-bedemænd står for at køre rustvognsmotorcyklen.

Den sidste tur på motorcykel
Kom helt tæt på Danmarks eneste Harley Davidson rustvognsmotorcykel, der til Kulturnatten holder parkeret ved den røde løber uden for Liv&Død. Rustvognsmotorcyklen med fastmonteret sidevogn er udlånt af Begravelse Danmark. En stigende efterspørgsel af særlige begravelsesformer har ført til Begravelse Danmarks lancering af rustvognsmotorcyklen. Motorcyklen er et alternativ til den traditionelle, sorte rustvogn og giver mulighed for at tage afsked med verden på en personlig og speciel måde.

Der kan stilles spørgsmål til bedemændene ved motorcyklen om både Harley Davidson rustvognsmotorcyklen og bedemandens arbejde generelt.

 

 

 

 

 

 

Søren Bebe har også skrevet musik til teaterforestillinger.

Søren Bebe har også skrevet musik til teaterforestillinger.

Forkæl ørene med Søren Bebe
I løbet af aftenen spiller Søren Bebes duo kendte jazzklassikere, loungemusik m.m. Pianisten og komponisten Søren Bebe har bl.a. gjort sig bemærket med sit orkester Søren Bebe Trio, som han har udgivet fire anmelderroste plader med og turneret med i både Europa, Sydamerika, Asien og USA.

 

 

Skyl efter med et godt glas
Hvor stammer fænomenet gravøl fra? Og hvornår blev den første gravøl drukket? Liv&Død inviterer indenfor til gravøl i selskab med bryggeriet BrygSelv. Der er mulighed for at finde ud af mere om fænomenet gravøl og samtidig få sig en læskende smagsprøve på en af de spændende øl, der serveres i dagens anledning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liv&Død ligger centralt placeret i det indre København på Nikolaj Plads 27 og har til Kulturnatten åbent kl. 18-24.

 

Arrangement Tidspunkt
Foredrag med Stine Buje 19:00 – 19:30
20:00 – 20:30
21:00 – 21:30
22:00 – 22:30
 

Digitalt liv – digital arv

 

18:00 – 00:00
 

Harley Davidson rustvognsmotorcykel

 

18:00 – 00:00
 

Søren Bebes duo

 

19:30 – 20:00
20:30 – 21:00
21:30 – 22:00
22:30 – 23:00
 

Gravøl – smagsprøve

 

18:00 – 00:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakta om Landsforeningen Liv&Død

  • Landsforeningen Liv&Død arbejder for en værdig afsked med livet og for at nedbryde tabuet om døden.
  • Foreningen er en af landets ældste foreninger med rødder tilbage til 1881, hvor foreningen blev stiftet som Dansk Ligbrændingsforening.