17. september 2018

Kulturnatten 12. oktober 2018: På opdagelse i livet, døden og minderne

PRESSEMEDDELELSE: Vi åbner endnu engang dørene til Kulturnatten, så kom forbi til en aften med livet, døden og minderne i fokus.

Arrangementerne foregår i år i to etager – i kælderen og på 1. sal.

Særudstilling om sorg og minder

I vores kultur mangler vi i dag fælles erfaringer med at sørge og mindes de døde. Mange efterladte savner og har brug for at skabe plads til den afdøde i deres liv.

Vi vil derfor i vores nye særudstilling sætte fokus på sorg og minder og inspirere efterladte til at skabe plads til de døde i livet. Udstillingen består af 45 danskeres erfaringer og traditioner med at mindes en nær afdød. 

Ved at udstille forskelligartede erfaringer og traditioner med at mindes i én fælles udstilling, vil vi vise, hvor mangfoldig mindekultur kan være. Det håber vi kan være en støtte, hjælp og inspiration for alle,” siger Kirsten Søndergaard, sekretariatschef i Landsforeningen Liv&Død.

Kig forbi særudstillingen og læs personlige mindefortællinger – og bidrag selv til aftenens tema om sorg og minder. Du kan også møde nogle af udstillingens bidragsydere.

Særudstillingen finder sted i Funebariet – vores udstilling om død og begravelse.

Skriv dine ønsker til livet på en stor tavle (foto fra tidligere Kulturnat).

Skriv en bucket-liste

Inden jeg dør, vil jeg… På en stor tavle, som står opstillet udenfor, har du til Kulturnatten mulighed for at skrive, hvad du gerne vil nå, inden du dør. Og måske kan du også samle lidt ny inspiration fra andre, som skriver på tavlen.

Nikolaj Nørlund lægger vejen forbi til to intimkoncerter.

Intimkoncert med Nikolaj Nørlund

Nikolaj Nørlund er en beundret skikkelse på den danske musikscene. Nu har du chancen for at opleve ham til to intimkoncerter, hvor den erfarne musiker spiller et udpluk af sange fra sit store bagkatalog.

Koncerterne finder sted i kælderen kl. 20.00 og på 1. sal kl. 21.00.

Gravøl i kælderen

I kælderen under Landsforeningen Liv&Død er der gravøl på Kulturnatten. En hyggelig aften med en alvorlig undertone eller en alvorlig aften med en hyggelig undertone. Det er helt op til dig. Du kan tage del i vores interaktive slide show – en bucket-liste vendt lidt på hovedet.

Kristians kaffe serverer kaffe af høj kvalitet.

Kristians kaffe

Banker dit hjerte for god kaffe? Så kig forbi og snup en velduftende kop kaffe – espresso, latte, cappuccino etc. – brygget af baristaerne fra ”Kristians Kaffe”, der denne aften gæster Landsforeningen Liv&Død. Til dem, der ikke drikker kaffe, er der kakao og te.

Hvad er digital arv? Find ud af mere i Funebariet.

Bliv klogere på døden i Funebariet

Hvad skal der ske, når du dør? Og hvad kan du tage stilling til, før det sker? Skal din Facebook-profil leve videre, når du ikke er her mere? Og hvad skal der ske med familiens data? Bliv klogere på mange forskellige aspekter af død og begravelse i Funebariet i vores faste udstilling om død og begravelse. Her kan du også se kister og urner.

Liv&Død ligger centralt placeret i det indre København på Nikolaj Plads 27 og har til Kulturnatten den 12. oktober åbent kl. 18-24.

 

Programmet for Kulturnatten hos Landsforeningen Liv&Død

Programmet for Kulturnatten 2018 hos Landsforeningen Liv&Død

 

Særudstilling om sorg og minder: Hele aftenen

 

 

Skriv en bucket-liste: Hele aftenen

 

 

Intimkoncert med Nikolaj Nørlund

Kl. 20 – kælderen

Kl. 21 – 1. sal

 

 

Gravøl i Kælderen: Hele aftenen

 

 

Udstilling om død og begravelse – Funebariet: Hele aftenen

 

 

 

 
 

 

Der er kun adgang til arrangementerne for gæster med Kulturpas. Find mere information om Kulturpasset og hvor, det kan købes, på Kulturnattens hjemmeside.
 
Læs mere om vores tidligere arrangementer til Kulturnatten.