10. maj 2019

Jes Dige afholdt foredrag om børn og sorg

Børn og sorg var i fokus til Jes Diges foredrag ‘Barndommen er ikke sorgløs’, som fandt sted hos Landsforeningen Liv&Død tirsdag den 7. maj.

Til foredraget gav Jes Dige et spændende indblik i sine mangeårige erfaringer med børn i sorg og fortalte om vigtigheden af at give børn et sprog til at udtrykke sig.

Jes Dige pointerede, at i hans arbejde med børn er det vigtigt med en åben tilgang. Han sagde bl.a.:

Det vigtigste i mit arbejde med børn er intet at vide. Og ærligt talt så ved jeg aldrig rigtigt, hvad jeg leder efter - i min samtale med børn lader jeg mig rive med. I modsætning til fx i skoleverdenen, hvor man typisk har svaret på forhånd. Jeg vil ikke lave om på barnets forståelse af deres sorg og oplevelser - men vil gerne spørge ind til den.

Jes Dige

Jes Dige har gennem tiden arbejdet med børn i mange forskellige aldersgrupper. (Klik på billedet for at se det i større størrelse.)

Undervejs i foredraget kom Jes Dige med eksempler på, hvad børn i hans sorggrupper har sagt og gjort.

Jes Dige pointerede, at hvis ikke vi som voksne tager ansvar for børnenes sorg og inviterer dem til at tale om deres sorg, bliver de ensomme. 

I sit arbejde med børn er Jes Dige inspireret af den systemiske teoretiker Peter Lang, som havde en narrativ tilgang til arbejdet med mennesker. Narrativ betyder kort fortalt fortælling – og repræsenterer den fortælling, vi har om os selv og vores liv.

Undervejs blev der tid til både samtale med og spørgsmål fra aftenens gæster. 

I pausen var der mulighed for kaffe og te samt en rundtur for gæsterne i Funebariet, Landsforeningen Liv&Døds udstillingssted om død og begravelse, som lige nu har særudstillingen ‘De døde i vores liv’.

Om foredragsholder Jes Dige

Jes Dige er pædagogisk/psykologisk konsulent, underviser og foredragsholder samt direktør og daglig leder af Skyggebørn, hvor børn i sorg kan få hjælp.

Jes Dige har gennem 25 år været en fremtrædende karakter inden for arbejdet med børn i sorg. Jes Dige er ligeledes medlem af Landsforeningen Liv&Døds repræsentantskab.