6. oktober 2017

Fotoudstilling: På rejse med døden

PRESSEMEDDELELSE: Fotograf Klaus Bo rejser verden rundt for at fotografere døderitualer. Se hans fotos af døderitualer i udstillingen ”Dead and Alive” hos Landsforeningen Liv&Død.

Hvordan forholder vi os til døden? Hvordan tager vi afsked med vores kære? Det er spørgsmål, den danske fotograf Klaus Bo har været optaget af at finde svar på. Med sit kamera under armen rejser han verden rundt og fotograferer døderitualer på tværs af religioner og kulturer for at undersøge, hvilket forhold vi har til døden rundt om i verden.

Det er der nu kommet en helt ny udstilling ud af med fotos af døderitualer fra bl.a. Grønland, Ghana, Haiti og Indonesien. Fotos af kister der står ovenpå jorden, en kiste udformet som en fugl, begravelser med voodoo-ritualer – og døde der får nyt tøj på en gang om året.

Døden kan virke skræmmende på mange. Men ideen med udstillingen er ikke at skræmme, tværtimod skal udstillingen inspirere os til at se døden som en naturlig del af livet.

 

Døden er en af de eneste ting, vi alle har til fælles. På hele Jorden. Nogle lever i 10 minutter, andre i 110 år. Men vi har det til fælles, at vi skal dø. Hvad vi så lægger i det, er forskelligt. Jeg vil vise, hvordan andre gør.

“Døden er en af de eneste ting, vi alle har til fælles. På hele Jorden. Nogle lever i 10 minutter, andre i 110 år. Men vi har det til fælles, at vi skal dø. Hvad vi så lægger i det, er forskelligt. Jeg vil vise, hvordan andre gør.

Vi lever i en kultur, hvor vi i høj grad undgår at berøre døden og helst vil fornægte den. Jeg håber, vi kan komme til at snakke om døden og forholde os til den, for når vi er så lukkede omkring døden, kommer den som et chok,” siger Klaus Bo.

Hos Landsforeningen Liv&Død er vi stolte over at kunne præsentere den nye udstilling. Direktør Mogens Balling siger om udstillingen:

“Landsforeningen Liv&Død arbejder for at nedbryde tabuet om døden, og udstillingen Dead and Alive ligger i naturlig forlængelse af dette arbejde. Billederne kan netop være med til at bryde det tabu om døden, som der fortsat er i vores del af verden. Når vi ser, hvordan de andre steder forholder sig helt anderledes til døden, fx ved i højere grad at fejre det liv, der har været, kan det måske rykke til vores eget forhold til døden.

Udstillingen ”Dead and Alive” åbner i forbindelse med Kulturnatten i København den 13. oktober kl. 18-24, hvor Klaus Bo vil være til stede. Alle er til Kulturnatten velkomne med Kulturpas.

Herefter kan udstillingen ses året ud hverdage kl. 9.00-15.

UDVIDEDE ÅBNINGSTIDER:

I forbindelse med særudstillingen har vi udvidet vores åbningstider i Funebariet resten af året:

  • Alle onsdage fra den 8.11 til den 20.12 er der åbent kl. 9-18.
  • Søndag den 5.11, 12.11 og 3.12 er der åbent kl. 11-14.

Der er fri entré til udstillingen.

Udstillingen indeholder enkelte fotos, der kan virke voldsomme på mindre børn. Derfor skal børn under 12 år være i følgeskab med en voksen. 
 

 

I forbindelse med åbningen af udstillingen afholdes en reception for inviterede den 13. oktober kl. 16-17.30 hos Landsforeningen Liv&Død.

Pressen er velkommen til at dække receptionen. Klaus Bo og Landsforeningen Liv&Død giver gerne interview.

Kontakt Klaus Bo på tlf. 26 21 21 65 eller e-mail klaus@klausbo.com

Kontakt sekretariatschef i Landsforeningen Liv&Død, Kirsten Søndergaard, på tlf. 33 36 49 73 / 30 52 33 35 eller e-mail kso@livogdoed.dk

 

 

 

Se fotos fra Dead and Alive udstillingen

 

 

Fakta

Om Klaus Bo:
Klaus Bo har i de sidste 15 år arbejdet som freelance-fotograf for forskellige danske og udenlandske aviser, blade og magasiner. Ved siden af dette arbejde har han arbejdet med egne personlige projekter både hjemme og i udlandet. Klaus Bo har vundet adskillige danske og internationale priser for sit arbejde.

Læs mere

Om projektet Dead and Alive:
Udstillingen Dead and Alive består af 23 fotos, som er et uddrag af Klaus Bos store og mangeårige fotoprojekt Dead and Alive, som han fortsat arbejder på og rejser rundt i verden for at indsamle fotomateriale til. Med projektet vil Klaus Bo udforske og perspektivere vores forhold til døden.

Om Landsforeningen Liv&Død:
Landsforeningen Liv&Død er en humanitær, almennyttig organisation, der arbejder for en værdig afsked med livet og for at nedbryde tabuet om døden.

Funebariet er Landsforeningen Liv&Døds videncenter om død og begravelse i Danmark.

Udstillingen Dead and Alive kan ses i Funebariet.