13. juni 2013

10.000 kr. på højkant til tabubrydere

PRESSEMEDDELELSE: Kender du en person eller organisation, som har været med til at bryde tabuet om døden i 2013? Så er det nu, du skal sende din indstilling til Liv&Død Prisen 2013.

Det er igen tid til at uddele Liv&Død Prisen, som gives til personer eller organisationer, der har sat fokus på døden i det forløbne år. Landsorganisationen Liv&Død søger lige nu efter egnede kandidater.

Med Liv&Død Prisen sætter Landsforeningen Liv&Død fokus på og belønner dem, der tør tage hul på en diskussion om døden i det offentlige rum, og som på den måde er med til at dele viden og bryde tabuet omkring døden – hvad end den foregår på plejehjem, på hospitalet eller i eget hjem.

Landsforeningen Liv&Død håber med uddelingen af Liv&Død Prisen at hjælpe til at afmystificere døden og inspirere flere til at turde tage fat på emnet. Desuden håber Liv&Død at hjælpe såvel døende som deres pårørende med at gøre den sidste fase af livet til en både positiv og værdig oplevelse.

Liv&Død Prisen blev uddelt for første gang i 2011. Her var det journalisten og dokumentaristen Anders Agger, der modtog Prisen og de 10.000 kr. for sin programserie om døende og deres nærmeste pårørende, venner og plejepersonale. I 2012 var prisvinderne Jes Dige og Per Bøge, som i mere end 15 år har dannet makkerpar på projektet ‘OmSorg’, der indeholder pædagogisk materiale og sorggrupper for børn.

Blandt de indstillede har indtil nu været fagpersonale fra sundhedsområdet, forskere, forfattere, journalister og kunstnere, men også personer som for første gang af forskellige årsager har taget fat på emnet døden. Karakteristisk for gruppen af indstillede kandidater er generelt, at den er bredt sammensat.

På Liv&Døds hjemmeside, www.livogdoed.dk, finder du mere information om Prisen foruden et skema, som du kan bruge til at indstille din kandidat. Fristen er d. 1. juli 2013.

For yderligere information, kontakt venligst Inge Nesgaard, formand for Landsforeningen Liv&Død, telefon 40 14 91 94 eller Mogens Balling, direktør i Liv&Død, telefon 20 22 64 15.

Landsforeningen Liv&Død er en af landets ældste foreninger med rødder tilbage til 1881, hvor foreningen blev stiftet som Dansk Ligbrændingsforening. I dag arbejder Landsforeningen Liv&Død for en værdig afsked med livet og for at bryde tabuet om døden. Som navnet indikerer, er Foreningen landsdækkende.