7. september 2015

Ildsjæl modtager pris for sin indsats for uhelbredeligt syge

PRESSEMEDDELELSE: Årets Liv&Død Pris hylder Rita Nielsen for hendes unikke og mangeårige arbejde for uhelbredeligt syge.

Rita Nielsen har gennem knap to årtier arbejdet blandt alvorligt syge og døende som henholdsvis sygeplejerske og klinisk sygeplejespecialist på Sankt Lukas Stiftelsens Hospice og Diakonissestiftelsens Hospice. Sideløbende har hun undervist, holdt foredrag og skrevet bøger om afslutningen på livet, blandt andet bøgerne ”Venteværelset” og ”Livets afslutning – behandling, pleje og omsorg”.

 

”Rita har med sin store indsats for uhelbredeligt syge både i sit arbejde og sin fritid og med sit store engagement været den største ildsjæl inden for palliationen”, siger Inge Nesgaard, formand for Landsforeningen Liv&Død og fortsætter:

 

 

”Gennem sit arbejde på hospice har Rita Nielsen været en daglig inspiration for personalet. Som foredragsholder, underviser og forfatter fanger hun sine tilhørere med spændende, rørende og humoristiske beretninger fra livet på hospice og nedbryder tabuet om døden med vid og humor. ”

 

Siden Rita Nielsen begyndte at arbejde med palliation, er der sket en markant udvikling inden for området. Palliation var tidligere ofte forbeholdt kræftpatienter, men den lindrende behandlingsmetode har i dag også bredt sig til andre patientgrupper, ligeledes til mange plejehjem. Inge Nesgaard er ikke i tvivl om, at Rita Nielsen spiller en markant rolle i palliationens udbredelse.

 

”Rita Nielsen står som et fyrtårn i udviklingen og etableringen af palliationen i Danmark. Vi er derfor stolte over at kunne belønne hende med Liv&Død Prisen 2015”, slutter Inge Nesgaard.

 

Liv&Død Prisen 2015 overrækkes ved en reception fredag d. 18. september 2015 kl. 14.00-15.30 i Landsforeningen Liv&Døds lokaler på Nikolaj Plads 27, København K.

 

FAKTA

 

 

  • Liv&Død Prisen er på 10.000 kr. og et diplom. Prisen hylder personer eller organisationer, der har gjort en særlig indsats for at nedbryde tabuet omkring døden ved at sætte fokus på den og skabe debat og eftertanke om emnet i det offentlige rum. Prisen blev lanceret i 2011 som led i Landsforeningen Liv&Døds 130 års jubilæum og blev her tildelt journalisten Anders Agger for ”Sømanden og Juristen”. I 2012 gik prisen til Jes Dige og Per Bøge fra projektet OmSorg, der indeholder pædagogisk materiale og sorggrupper for børn. I 2013 blev ægteparret Marianne Harboe og Hans Dal hædret for deres store og beundringsværdige indsats for beboerne på Danmarks hospicer. I 2014 gik prisen til Kristeligt Dagblad for deres aftabuisering af døden.

 

  • Landsforeningen Liv&Død er en af landets ældste foreninger med rødder tilbage til 1881, hvor foreningen blev stiftet som Dansk Ligbrændingsforening. I dag arbejder Liv&Død for en værdig afsked med livet og for at nedbryde tabuet om døden.

 

For yderligere information, kontakt venligst Inge Nesgaard, formand i Landsforeningen Liv&Død, telefon 40 14 91 94, eller Mogens Balling, direktør i Liv&Død, telefon 20 22 64.