Efterladt: Familiebillederne ligger på afdødes computer – hvad stiller du op?

Et familiemedlem er død, og alle familiebillederne ligger på vedkommendes computer. Læs om, hvad du kan gøre, hvad angår den digitale arv.

Det er ikke kun dine familiefotos, der risikerer at forsvinde, når en i familien dør. Det kan også være fx kontrakter, vielsesattesten, dagbøger eller videoer fra familiefester, som ligger gemt på afdødes computer, tablet eller smartphone. Hvordan får du adgang til det hele?

Koder er vejen til filerne

Hvis du har brugernavne og adgangskoder til computer, tablet og smartphone, kan du få adgang til alle de filer, som ligger gemt her.

Hvad gør du, hvis du ikke kan få adgang til computeren?

  • Hvis du ikke har koderne og derfor ikke kan komme ind på hverken computer, tablet eller smartphone, kan alle filerne desværre være gået tabt. 
    Nogle it-virksomheder eller serviceforretninger kan måske hjælpe dig med at få låst computeren, tabletten eller smartphonen op.
     
  • Mange slags filer kan gemmes i e-Boks, og her ligger måske de fotos og dokumenter, du leder efter? Du har som pårørende gode muligheder for at få adgang til e-Boks. Læs mere om at få adgang her.
  • Er familieminderne blevet gemt på cloud-tjenester? Der er forskellige cloud-tjenester, fx Dropbox, iCloud og Google Drev, og hvis du har brugernavne og adgangskoder, kan du undersøge, om filerne er gemt her. Du kan også kontakte firmaerne for at høre om mulighederne for som pårørende at få hjælp til at hente data.